Droompelgrims

Barbara Koning

Boekverslagen, persoonsinformatie en activiteiten over dromen binnen religieuze en esoterische stromingen en tradities

Algemeen Spiritueel – Instituten

De volgende instituten bieden – onder meer- begeleiding en/of (leer-)activiteiten rondom dromen aan, in het licht van een spiritueel mens- en wereldbeeld.

 

La Cordelle, Cadzand (Zeeland). Website: www.lacordelle.nl.
Leiding: Hein en Brigitte Stufkens, zie personen.

ITIP, Zutphen. Websites: www.itip.nl. www.hetgeschenkvanjedromen.nl
Het ITIP (de letters staan voor : Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) “biedt sinds 1982 opleidingen en activiteiten aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en is in organisaties werkzaam op het gebied van cultuurverandering en organisatieontwikkeling… In al hun begeleidende activiteiten, zijn zij er op gericht mensen te wekken om in volle verantwoordelijkheid en integriteit in het leven te staan. Om een scheppend en vertrouwensvol mens te zijn, die zijn bezieling en zijn dromen durft te volgen en zin geeft aan wat hem overkomt”. (uit folder ITIP).
Werken met dromen gebeurt in alle blokken van alle opleidingen. In een aantal blokken wordt speciaal aandacht gegeven aan dromen.
Op 6 november 2011 bracht het ITIP een educatieve DVD uit ”Het geschenk van je dromen”, geproduceerd naar een idee van Bas Klinkhamer. Er zijn inmiddels tweeduizend exemplaren verkocht. In het verlengde hiervan biedt het ITIP aan belangstellenden momenteel door heel het land verschillende manieren om dromen te ontsluiten: droomgroepjes onder leiding van door ITIP opgeleide droomwerkers; individuele droomconsulten; droomblog; inspirerende lezingen van Bas Klinkhamer op diverse locaties. Actuele informatie is steeds te vinden op de website www.hetgeschenkvanjedromen.nl.
Link naar recensie van educatieve DVD.